• Aktuality

        • MDD

        • 15.11.2023 21:43
        • 1. jún patrí deťom. U nás sa tento sviatok slávi od roku 1952. A ako prebehli oslavy na našej škole? Čítajte..
        •      Pre žiakov 1. stupňa pani učiteľky spolu s pani asistentkami pripravili dopoludnie plné súťaženia a nakupovania.
          Počas prvej hodiny si žiaci vyrobili kartičky na pečiatky. Počasie nám prialo, tak sa školský dvor zmenil na súťažnú arénu a školské schodisko na obchod. Žiaci chodili od jednej súťaže k druhej (mali na výber z desiatich), plnili úlohy a za jej splnenie získavali pečiatky. Za tie si chodili do obchodu nakupovať. Mali veľký výber "tovaru" - sladkosti, hračky, školské vecičky...  Niektorí si šetrili a kúpili jednu veľkú vec, iní zas kúpili menšie veci a viac. Ale každý bol spokojný a vysmiaty. Takýto Deň detí sa im páčil. Na záver dopoludnia si všetci dopriali tradičný kopček zmrzliny, ktorý nám zabezpečil obecný úrad - ďakujeme.

               Druhý stupeň mal finále súťaže "Talent školy". O jeho priebehu nám napísali samotní žiaci:
          Prvú hodinu sme boli ešte v triede. Po jej skončení sme sa presunuli do kultúrneho domu, kde sa konalo finále súťaže o majstrovskú triedu. Chvíľu trvalo, kým sa všetci usadili, ale potom sa to konečne začalo! Ako prvé vystúpili baby z 5. B s tancom. Postupne sme videli všetkych víťazov jednotlivých kategórií i ďalšie zaujímavé vystúpenia. Medzi vystúpeniami prebiehali súťaže, napr. kto vypije rýchlejšie bublinkovú vodu, kto rýchlešie vyberie a zas navlečie šnúrku do topánky, kto rýchlejšie roztriedi lentilky podľa farieb,... Odmenou pre víťaza bola žolíková kartička neodpovedať na hodine. Všetky súťažné obrazy boli umiestnené pod pódiom a tie sme si mohli popozerať počas prestávky.
          Prišlo samotné finále a odhalenie víťazov. Na 3. mieste sa umiestnila trieda 7. A. Druhé miesto obsadila trieda 5. A. A prvé miesto získala trieda 9. A. Víťazné triedy boli odmenené sladkými darčekovými košmi a diplomom. 9. A získala aj pohár "Majstrovská trieda" a jeden deň bez učenia.
          Na záver prišlo ešte jedno veľké prekvapenie: naši učitelia 2. stupňa sa zmenili na klub dôchodcov a zatancovali nám úžasný tanec. Boli veľmi vtipnííí...
          Zábavné dopoludnie sme ukončili zmrzlinou.
          Takýto Deň detí sa nám veľmi páčil. Ďakujeme. 

        • Naspäť na zoznam článkov