• Aktuality

        • Zisťovanie záujmu o antigénové samotesty a kloktací test

        • 20.08.2021 17:52
        • Vážení rodičia, na začiatku školského roka ponúka ministerstvo školstva prostredníctvom škôl  dobrovoľné  bezplatné testovanie žiakov 1.až 9.ročníka a to:
        • Vážení rodičia, na začiatku školského roka ponúka ministerstvo školstva prostredníctvom škôl  dobrovoľné  bezplatné testovanie žiakov 1.až 9.ročníka a to :

          • Domáce antigénové samotesty – v počte 25ks/žiak – testy sú vykonané v domácom prostredí počas jesenného a zimného obdobia ,

           

          • Kloktací test – jednorázový, dobrovoľný bezplatný PCR test vykonaný v škole na začiatku školského roka (pravdepodobne v dňoch 2.-5.9.2021).

          Aby škola mohla objednať uvedené druhy testov je potrebné zistiť záväzný záujem zákonných zástupcov o testovanie. Testy si môžu objednať aj zaočkované deti, aj po prekonaní COVID.

          1. Zisťovanie záujmu o domáce samotesty

          Milí rodičia, škola má možnosť zabezpečiť AG samotesty s krátkymi tyčinkami pre žiaka určené na domáce použitie v počte 25ks/žiak. Prosíme o vyjadrenie mám záujem/ nemám záujem a nahlásenie triednemu učiteľovi do 25.08.2021.

           

          1. Zisťovanie záujmu o vykonanie kloktacieho testu / Udelenie súhlasu dotknutej osoby (šk.rok 2021/22)

          Milí rodičia, za účelom nástupu žiakov do škôl v novom školskom roku 2021/22 prosíme o vyjadrenie ku kloktaciemu testu  mám záujem/ nemám záujem a nahlásenie triednemu učiteľovi do 25.08.2021.

           

          SÚHLAS DOTKNUTEJ OSOBY

          v zmysle § 5 písm.a) a v zmysle § 14 zákona č. 18/2018 Z. Z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov a  nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) dávam súhlas na spracúvanie jeho osobných údajov za účelom:

          1. testovania a vyhodnotenia biologickej vzorky prostredníctvom odberového systému in vitro na princípe výplachu ústnej dutiny kloktaním na odber biologického materiálu za účelom detekcie SARS-CoV-2 prostredníctvom vyšetrenia technikou polymerázovej reťazovej reakcie (PCR test), a to s cieľom zabezpečenia diagnostiky infekčného respiračného ochorenia COVID-19, vyvolaného novým koronavírusom SARS-CoV-2 prostredníctvom techniky polymerázovej reťazovej reakcie (RT - PCR) zo vzoriek vypláchnutého biologického materiálu z ústnej dutiny, pričom odber biologického materiálu sa uskutoční v prítomnosti zamestnanca školy v neprítomnosti zákonného zástupcu žiaka

          2. sprístupnenie osobných údajov žiaka a zákonného zástupcu podľa Prílohy č. 1 (Zber údajov) spoločnosti poskytujúcej služby testovania a diagnostiky príslušným poskytovateľom služby za účelom doručenia výsledku

          Súhlas na spracúvanie osobných údajov pre všetky účely vymenované vyššie udeľujem na obdobie splnenia účelu alebo do odvolania súhlasu

          Spracúvanie osobných údajov sa riadi nariadením EPaR EÚ č. 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov).

          Bol som poučený o právach, ktoré v kapitole III Práva dotknutej osoby upravuje povinnosti prevádzkovateľa pri uplatňovaní práv dotknutých osôb uvedené v článkoch 12 až 22.

          POSKYTOVATELIA SLUŽBY PODĽA KRAJA:

          - Žilinský samosprávny kraj: KLINICKÁ BIOCHÉMIA s.r.o.

        • Naspäť na zoznam článkov